DØRMÆND FRA GUARD GROUP PÅ KURSUS OM SKJULTE VÅBEN

Vi har i Guard Group Kbh. netop afholdt en af vores temaaftener, hvor vores dørmænd har modtaget et spændende oplæg om skjulte våben og deres udbredelse og anvendelse i nattelivet.

Det sker desværre, at vores dørmænd støder på våben når de udfører deres arbejde. Det sker enten under visitationer, når våben bliver brugt imod dørmændende, eller som en del af de konflikter der kan opstå i nattelivet. Heldigvis sker det meget sjældent, men dog ofte nok til, at vi har fundet det nyttigt, at opfriske vores medarbejderes viden om de nyeste trends indenfor skjulte våben, samt visitationsteknik og retsregler.

Eksempler på skjulte våben, ulovlige våben samt mere almindelige våbentyper. Et skjult våben er et våben, som i sit design ligner noget andet, eller er designet til at kunne bæres skjult på kroppen.

Da det nu er forholdsvist nemt, at anskaffe sig ulovlige, skjulte våben bl.a. via import fra diverse hjemmesider, er det naturligt at vores dørmænd, politiet og andre støder på dem i forbindelse med udførelsen af deres arbejde. Vi finder dog stadig også de gængse ulovlige våben, som altid har været en del af de kriminelle miljøer.

Det lyder skræmmende men….

Den gode nyhed er, at vi i Guard Group altid bestræber os på, at holde et højt uddannelsesniveau, samarbejde tæt med politiet og andre myndigheder og holde de kendte ballademagere ude fra restaurationerne. Langt de fleste episoder opstår ved kontakten med vores dørmænd i indgangen, altså før våben og ballademagere kommer ind til vores festglade gæster, som vi sætter en ære i at beskytte. Det kan også tilføjes, at skjulte våben sjældent anvendes imod “almindelige nattelivsgæster”, men oftest anvendes i interne opgør eller til at true med. De bliver mest båret af folk, som ikke er bekendte med knivloven, i kriminelle miljøer, hos unge mennesker der føler at det er “sejt”, eller af folk der føler at det giver dem en form for beskyttelse.

Hos Guard Group ser vi frem til vores næste årlige kursus i taktisk førstehjælp, som omhandler håndteringen af penetrerende skader og ligger i naturlig forlængelse af vores netop afsluttede kursus - noget enhver dørmand burde have viden om.

Forrige
Forrige

NATTELIVSRAPPORT - MIDTJYLLAND // GUARD GROUP // FEBRUAR 2020

Næste
Næste

Danmarks første uafhængige dørmandsforening stiftet i Århus